Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA: Razmotren Nacrt zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu

Vijeće ministara BiH razmotrilo je Nacrt zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, o kojem će se izjasniti na narednoj sjednici, nakon što Ministarstvo finansija i trezora razmotri pristigle sugestije.

Više

U PRIPREMI PRIJEDLOG ZAKONA O RASPOLAGANJU NEPERSPEKTIVNOM, VOJNOM IMOVINOM: Savjet ministara neće dati podršku Prijedlogu zakona

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da neće podržati inicijativu Predstavničkog doma PS BiH da se pripremi Prijedlog zakona o raspolaganju neperspektivnom, vojnom imovinom, jer pravi nove podjele u BiH.

Više

UREDBA O POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U OBLASTI PREVOZA LICA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU ZA SANIRANJE FINANSIJSKOG GUBITKA ZBOG POSLJEDICA PANDEMIJE VIRUSA KORONA: Novčana podrška spas za prevoznike

Nakon što je Vlada Republike Srpske donijela Uredbu o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona ("Sl. glasnik RS", br. 2/2021), prevoznici ističu da je ovo jako značajno za njih i jedan je od načina da opstanu.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Službenici UIO opstruišu rad zbog premještaja i ukidanja povlastica

Nepovoljna starosna struktura zaposlenih, loša organizacija rada, male plate i nezadovoljstvo radnika, zastario vozni park te namjerne opstrukcije rada prilikom internih premještaja samo su neki od problema koji opterećuju rad Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO).

Više

MINISTARSTVO PROSVJETE I KULTURE RS: Polovinom marta moguće produženje časa na 45 minuta

Polovinom marta ili početkom aprila moguće je da ćemo produžiti časove na 45 minuta, rekla je Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske.

Više