Zastava Srbije
Vesti slike

STUDENTIMA PRAVNOG FAKULTETA U BANJALUCI URUČENI SERTIFIKATI O OSPOSOBLJENOSTI ZA KORIŠĆENJE PRAVNE BAZE PARAGRAF LEX

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci organizovana je dodjela sertifikata za studente, polaznike obuke za korišćenje elektronske pravne baze Paragraf Lex.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Utvrđene izmjene i dopune dva zakona o stanovima kojima se izvršavaju presude Ustavnog suda FBiH i BiH, te Evropskog suda za ljudska prava

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Mostaru, na prijedlog Federalnog ministarstva prostornog uređenja utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, te ih uputila u daljnju parlamentarnu proceduru.

Više
Vesti slike

ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA U RS: Ostvarivanje prava na reklamaciju

Vjerovatno ste nekad doživjeli da nakon kupovine robe primijetite da ima neku grešku ili nedostatak, ali šta ste uradili u tom slučaju? Da li ste vratili robu i tražili zamjenu ili ste je ipak zadržali? U takvim situacijama imate pravo na reklamaciju, a u nastavku možete pročitati kako da to i ostvarite.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI POSLOVNE TAJNE KAO PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA U BIH: Za otkrivanje poslovne tajne kazne i do 30.000 KM

Poslovna tajna u Bosni i Hercegovini uskoro će se smatrati intelektualnim vlasništvom, a oni koji je nezakonito otkriju i iskoriste mogli bi se suočiti sa tužbama i kaznama koje idu i do 30.000 KM.

Više
Vesti slike

U PRIPREMI PRAVILNIK O URBANOM PLANIRANJU KS

Donošenjem Pravilnika urbanog planiranja za Kanton Sarajevo, Vlada KS i Zavod za planiranje razvoja nastoje unaprijediti proces urbanog planiranja i prostornog uređenja.

Više