Zastava Srbije
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O POTICANJU RAZVOJA MALE PRIVREDE: Prijedlog zakona usklađen sa propisima Evropske unije, a njegov glavni cilj je stvaranje poslovnog okruženja koje će povoljno utjecati na stvaranje novih i razvoj postojećih subjekata male privrede, te njihovo stabilno i uspješno poslovanje

Prijedlogom zakona o poticanju razvoja male privrede se uređuju principi poticanja male privrede u Federaciji BiH, poticajne mjere, strategija razvoja male privrede, te akcioni plan, program poticaja i njegovo provođenje, kao i Vijeće za poticanje razvoja male privrede i nadzor.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O PODUZETNIČKOJ INFRASTRUKTURI U FEDERACIJI BIH: Definisane su poduzetničke zone, poduzetničke potporne institucije i tehnološko-poduzetnički centri

Cilj Prijedloga zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u Federaciji BiH je, kako je obrazloženo, pravno urediti oblasti poduzetničke infrastrukture u Federaciji BiH koja može imati višestruke efekte u stvaranju konkurentske prednosti MSP u Federaciji BiH.

Više
Vesti slike

POREZNA UPRAVA FBIH: Od početka godine prihodi od poreza veći od šest milijardi KM

Porezni obveznici Federacije su u periodu od deset mjeseci ove godine uplatili 6.069.805.848 KM javnih prihoda, što je u odnosu isti period 2022. godine više za 809.262.828 KM, odnosno 15,38 posto.

Više
Vesti slike

POSKUPLJENJE STRUJE U FBIH MOŽE UGROZITI STATUSE RADNIKA

Predstavnici sindikata iz realnog sektora u Federaciji BiH upozoravaju da bi se najavljeno povećanje cijena električne energije za privredu moglo negativno odraziti na status radnika u ovom entitetu, saopšteno je iz industrijskih sindikata.

Više