Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Na 29. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) nije usvojeno negativno mišljenje Ustavnopravne komisije o Prijedlogu amandmana II na Ustav Bosne i Hercegovine u prvom čitanju, kojeg je predložio poslanik Dženan Đonlagić. U skladu s poslovnikom Komisija je zadužena da izradi novi izvještaj o ovom Prijedlogu amandmana na Ustav BiH.

Više

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI CIVILNIH ŽRTAVA RATA U FBIH: Nacrtom zakona predviđeno ukidanje imovinskog cenzusa za porodice civilnih žrtava rata, što znači da će sve porodice poginulih ili nestalih civila biti jednako tretirane jer se radi o naknadi za pretrpljenu bol zbog gubitka člana porodice

Nacrtom zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u Federaciji BiH, koji je utvrdila Vlada Federacije BiH, zasebno se uređuje oblast zaštite civilnih žrtava rata kao posebno osjetljive kategorije u društvu. Inače, ova oblast uređena je Zakonom o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom, koji je nakon više od dvije decenije upotrebe pretrpio mnogobrojne izmjene.

Više

PROCEDURA U SLUČAJU GUBITKA VOZAČKE DOZVOLE U KANTONU SARAJEVO

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je detaljne informacije o tome kakva je procedura vađenja vozačke dozvole ukoliko je izgubite.

Više