Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Javne rasprave o Nacrtu zakona 12. maja u Istočnom Sarajevu, 16. maja u Bijeljini i 17. maja u Trebinju

U Banjoj Luci je danas, održana prva Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SREDNJEM OBRAZOVANJU I VASPITANJU RS: Jasnije se definiše sistem dualnog obrazovanja i praktične nastave kod poslodavca, te je uvedena ferijalna praksa s ciljem proširivanja znanja, vještina i iskustava stečenih na praktičnoj nastavi

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju čiji je osnovni razlog za donošenje sadržan u potrebi realizacije strateških ciljeva koji su postavljeni Strategijom razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske za period od 2022. godine do 2030. godine.

Više

RASPISAN KONKURS ZA IZBOR NOTARA U RS

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske raspisalo je konkurs za izbor notara, na osnovu člana 8. Zakona o notarskoj službi u Republici Srpskoj (“Sl. glasnik RS" br. 28/2021) i člana 2. Pravilnika o sprovođenju konkursa za izbor notara (“Sl. glasnik RS" br. 52/2021).

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNE PRIHODE BIH: Entitetima manje novca od indirektnih poreza

Prihodi od indirektnih poreza u BiH, u prva četiri mjeseca, su veći 199 miliona KM ili 6,61 odsto, ali su entiteti dobili manje novca u konačnoj raspodjeli zbog činjenice da spoljni dug veći u odnosu na prošlu godinu.

Više