Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Javne rasprave o Nacrtu zakona 12. maja u Istočnom Sarajevu, 16. maja u Bijeljini i 17. maja u Trebinju

09.05.2023.


U Banjoj Luci je danas, održana prva Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović rekao je da Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Srpske treba da postigne svoju osnovnu svrhu - preventivnu, te očekuje da resorno ministarstvo na javnim raspravama dobije konstruktivne sugestije na predložena rješenja.

On je rekao da očekuje da na javnim raspravama od učesnika dobije povratne informacije i mišljenje o predloženim zakonskim rješenjima.

"Sve sugestije će kasnije biti razmatrane i, u zavisnosti od njihovog sadržaja, biće implementirane u zakon. Već smo dobili određene konstruktivne prijedloge koji se odnose na iznose kazni", rekao je ministar Bukejlović.

On je ponovio da predloženi zakon nije ograničavanje slobode govora i medija nego predstavlja uvrštavanje nove glave krivičnih djela protiv časti i ugleda, kao i drugih važnih krivičnih djela koja se odnose na ljudska prava i slobode.

“Treba sačekati kraj javnih rasprava, uvrstiti konstruktivne prijedloge, te onda razgovarati o zakonu", poručio je ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović.

Javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske zakazane su 12. maja u Istočnom Sarajevu, 16. maja u Bijeljini i 17. maja u Trebinju.


IZVOR: Vebsajt Ministarstva pravde RS, 05.05.2023.

Naslov: Redakcija