Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Usvojeni prijedlozi zakona o slobodnim zonama i o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je, u nastavku 17. redovne sjednice, usvojio izjavu kojom najoštrije osuđuje vojnu agresiju na Ukrajinu. Naglašeno je da je napad Rusije zapravo atak na međunarodno pravo i demokratsko društvo, te da rat i agresija nisu način rješavanja političkih pitanja već samo donose smrt, stradanje i nesagledive posljedice za budućnost stanovnika Ukrajine. Delegati su također izrazili spremnost na prihvat i svaku pomoć izbjeglicama iz Ukrajine koje bi eventualno boravile na području Federacije BiH.

Više

POSLODAVCI U SRPSKOJ IMAJU PROGOVORE NA NAČIN RADA INSPEKTORA

U Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske tvrde da su kontrole inspektora Inspektorata Srpske u posljednje vrijeme “drugačije”, da se koriste dvostruki aršini i da su kazne neprimjerene.

Više

POTPISANA DEKLARACIJA O USTAVNIM I DRUGIM REFORMAMA BIH NA PUTU U EU I NATO

U Sarajevu je potpisana Deklaracije o ustavnim i drugim reformama Bosne i Hercegovine na putu u Evropsku uniju i NATO.

Više

NOVI PRAVILNIK O PRAVU NA ORTOPEDSKA I DRUGA POMAGALA: Povećani iznosi za nabavku ortopedskih pomagala

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da je novim pravilnikom obezbijeđen veći iznos novca za nabavku kvalitetnijih ortopedskih pomagala za ratne vojne invalide i paraplegičare.

Više