Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

VIJEĆE MINISTARA BIH: Povučeno više dokumenata

Vijeće ministara BiH na održanoj 43. sjednici razmotrilo je 33 tačke dnevnog reda, koje nisu usvojene u prvom krugu, jer su protiv glasali predstavnici Republike Srpske. U ovom slučaju bit će primijenjen član 18. stav (3) Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine koji se odnosi na glasanje u drugom krugu.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM REZERVNOM FONDU RS: Predviđeno ulaganje imovine Rezervnog fonda u dužničke hartije od vrijednosti, kojima se ne trguje na berzi ili drugom uređenom javnom tržištu u trenutku njihovog sticanja, a čije će se uvrštanje izvršiti najkasnije u roku od godinu dana od dana upisa tih hartija u Centralni registar

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske, s ciljem da se omogući kontinuirani novčani tok iz poslovne aktivnosti Rezervnog fonda, kao i radi obezbjeđenja dugoročne finansijske održivosti obaveznog penzijskog osiguranja.

Više

UREDBA O IZMJENI UREDBE O OGRANIČAVANJU MARŽI U PROMETU ROBE: Postojeće marže u prometu na malo smanjuju se na 8%, a u prometu na veliko na 6%

Vlada Republike Srpske usvojila je Uredbu o izmjeni Uredbe o ograničavanju marži u prometu robe, kojom se postojeće marže u prometu na malo umjesto dosadašnjih 10% smanjuju na 8%, a postojeće marže u prometu na veliko umjesto dosadašnjih 8% smanjuju na 6%.

Više