Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 15. maja 2020. godine 8. sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Kolegij Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dogovorio je na 19. sjednici održavanje redovne 8. sjednice Predstavničkog doma.

Više

VLADA RS: Prihvaćen Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju

Vlada Republike Srpske prihvatila je, na 70. sjednici, održanoj u Banjaluci, Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, koju će uputiti predsjednici Republike Srpske na dalje postupanje, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA RS: Neradni dan 9. maj 2020. godine

U skladu sa odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007 i "Sl. glasnik BiH", br. 77/2016 - rješenje US BiH) neradni dan je 9. maj, kada se obilježava republički praznik, Dan pobjede nad fašizmom, saopštilo je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O RADU FBIH: Sindikati smatraju da nema uslova za izmjenu Zakona, te da Vlada FBiH treba odustati

Nakon što je Vlada Federacije BiH, odnosno, Ministarstvo rada i socijalne politike Savezu samostalnih sindikata BiH dostavilo Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije BiH, sindikat na čelu s Mevludinom Bektićem je vrlo ozbiljno i studiozno pristupio analizi teksta ovog zakona.

Više

VIJEĆE EU: BiH odobrena pomoć od 250 miliona eura za prevazilaženje posljedica koronavirusa

Vijeće EU odobrilo je novčanu pomoć za deset zemalja u vrijednosti od tri milijarde eura, a među njima je i BiH koja će primiti 250 miliona eura za prevazilaženje ekonomskih i društvenih posljedica virusa korona.

Više

UDRUŽENJE POSLODAVACA FBIH: Banke da ne povećavaju kamate privrednim društvima

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine posljednjih dana obaviješteno je od određenog broja članica da su im poslovne banke sa kojima sarađuju najavile povećanje kamata u narednom periodu. U Udruženju poslodavaca FBiH smatraju da je, ukoliko su ove informacije tačne pa čak i ukoliko je ta opcija navedena u ugovorima koje banke imaju sa privrednim društvima, povećanje kamata sasvim neprimjereno.

Više

ISTRAŽIVANJE O OTVORENOSTI BUDŽETA: BiH je na začelju regiona i među posljednjima u svijetu

Bosna i Hercegovina je zauzela 84. poziciju prema međunarodnom istraživanju o otvorenosti i transparentnosti budžeta koje je obuhvatilo 117 zemalja svijeta, javlja Transparency International u BiH pozivajući se na Istraživanje o otvorenosti budžeta (OBS).

Više