Zastava Srbije

VSTV BiH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija, koji će stupiti na dužnost 22. marta 2021. godine

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 3. i 4. marta 2021. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Usvojeni nacrti zakona o poduzetničkoj infrastrukturi i o slobodnim zonama

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je u nastavku 9. redovnog zasjedanja prihvatio:

Više

ZAKON O ZAŠTITI PRAVA NA SUĐENJE U RAZUMNOM ROKU: Zakon će unaprijediti efikasnost sudova

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović učestvovao je u radu okruglog stola o značaju i primjeni Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku ("Sl. glasnik RS", br. 99/2020), koji je održan u Banjoj Luci.

Više

PRIJEDLOG REFORMSKOG PROGRAMA VISOKOG SUDSKOG I TUŽILAČKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE ZA PERIOD 2021-2023. GODINE: Poziv za dostavljenje prijedloga i sugestija na Prijedlog reformskog programa

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH (VSTV BiH/Vijeće) je, tijekom prvog dana sjednice koja se održava 3. i 4. ožujka 2021. godine, usvojilo Prijedlog reformskog programa, planski dokument VSTV-a BiH za razdoblje 2021-2023. godina, te s tim u vezi poziva pravosudnu zajednicu i sve partnerske institucije da do 5. aprila 2021. godine dostave prijedloge i sugestije na usvojeni dokument.

Više

ZAKON O JAVNOM REDU I MIRU: Tuzlanski kanton mijenja Zakon, kako bi policija imala veće ovlasti za kažnjavanje onih koji krše mjere

Tuzlanski kanton trebao bi pristupiti izmjeni Zakona o javnom redu i miru ("Sl. novine Tuzlanskog kantona", br. 9/2001, 11/2001 - ispr., 11/2007 i 14/2011) što će policijskim službenicima pružiti veće ovlasti u kažnjavanju onih koji ne poštuju higijensko-epidemiološke mjere, a takvih je u ovoj regiji, nažalost, sve više.

Više