Zastava Srbije

REFORMA PRAVOSUĐA: Upitan kandidatski status BiH zbog brojnih problema u pravosuđu

Najnoviji izvještaj Misije OEBS-a o stanju u pravosuđu identifikovao je brojne probleme u bh. pravosuđu poput potpunog zatajenja krivičnog sistema, dramatičnog pada broja optužnica i sve dužeg trajanja postupaka.

Više

ZAKONI O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POSEBNIM REPUBLIČKIM, O KOMUNALNIM I O ADMINISTRATIVNIM TAKSAMA: Propisano je smanjenje parafiskalnih nameta i opterećenja privrede Republike Srpske

Zakonima o izmjenama i dopunama zakona o posebnim republičkim taksama, o komunalnim i o administrativnim taksama propisano je smanjenje parafiskalnih nameta i opterećenja privrede Republike Srpske, rekla je ministarka finansija Zora Vidović.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STRANCIMA BIH: Parlamentarni zastupnik traži da bude omogućeno deportovanje migranata koji koriste opojne droge

Zastupnik u Parlamentu BiH Denis Zvizdić je u parlamentarnu proceduru poslao Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima BiH, čime bi bilo omogućeno deportovanje migranata koji koriste opojne droge.

Više

U PRIPREMI PRIJEDLOG ZAKONA O BUDŽETU RS ZA 2021. GODINU: Prijedlog zakona polovinom decembra u skupštinskoj proceduri

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je republički budžet za narednu godinu u pripremi, te da očekuje da njegov prijedlog polovinom decembra bude razmatran na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UBLAŽAVANJU NEGATIVNIH EKONOMSKIH POSLJEDICA IZAZVANIH PANDEMIJOM KORONA VIRUSA: Predloženo je da poslovni subjekti imaju pravo na subvencioniranje doprinosa u iznosu 244,85 KM mjesečno po svakom zaposlenom, počevši od obračuna i isplate bruto plaće za april 2020. godine i svaki naredni mjesec, uključujući obračun i isplatu plaća zaključno sa 31. decembrom 2020. godine

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (PFBiH) usvojio je Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa, poznatijeg kao ‘korona zakon’, čiji je predlagač Klub poslanika Socijaldemokratske partije BiH.

Više