Zastava Srbije

USTAV RS: Smrtna kazna i zvanično ukinuta objavljivanjem odluke Ustavnog suda BiH

Mada nikad nije ni izricana, niti je poznaje krivično zakonodavstvo Republike Srpske, u RS je sada i zvanično ukinuta smrtna kazna.

Više

MOGUĆA OBUSTAVA RADA ADVOKATA NA NIVOU BIH: Ukoliko brčanski advokati ne budu izuzeti od fiskalizacije, advokati će obustaviti rad i u pravosudnim institucijama na nivou BiH

Ukoliko ne budu izmijenjeni propisi kojima je advokatska djelatnost u Brčkom obuhvaćena sistemom fiskalizacije, advokati će obustaviti rad i u pravosudnim institucijama na nivou BiH.

Više

DONIJET PRAVILNIK O BANJSKO-REHABILITACIONIM SUBVENCIJAMA RS

Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske usvojio je Pravilnik o banjsko-rehabilitacionim subvencijama koji je predložila Vlada Republike Srpske, kako bi do kraja godine pogodnost besplatnog banjskog liječenja iskoristilo 400 penzionera.

Više

PORESKA UPRAVA RS: U porastu naplata prihoda

Poreska uprava Republike Srpske je za deset mjeseci ove godine na račun javnih prihoda Republike Srpske prikupila ukupno 2,079 milijardi KM, što je za 59,2 miliona KM ili tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine, čime su nastavljeni pozitivni trendovi u naplati javnih prihoda Republike Srpske.

Više