Zastava Srbije | Zastava Crne Gore
glavna-slika
Email Print

DONIJET PRAVILNIK O BANJSKO-REHABILITACIONIM SUBVENCIJAMA RS

07.11.2019.


Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske usvojio je Pravilnik o banjsko-rehabilitacionim subvencijama koji je predložila Vlada Republike Srpske, kako bi do kraja godine pogodnost besplatnog banjskog liječenja iskoristilo 400 penzionera.

- Taj Pravilnik biće dostavljen svim udruženjima na terenu da bi se odabrali korisnici za banjsko liječenje - rekao je Srni predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj nakon prve vanredne sjednice Upravnog odbora koja je održana u Tesliću.

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić pojasnio je da Udruženje penzionera Srpske, nakon što je usvojilo Pravilnik, treba da raspiše oglas.

- Kriterijumi su definisani Pravilnikom, sredstva su obezbijeđena i biće operativna na računu Udruženja penzionera za nekoliko dana - rekao je Milić.

On je naveo da je i Vlada Republike Srpske za ovaj period obezbijedila oko 200.000 KM, što će do kraja godine omogućiti da 400 korisnika prava Fonda PIO ima desetodnevni banjsko-rehabilitacioni tretman u nekoj od banja u Srpskoj, sa kojom Udruženje ima sporazum o saradnji.

Milić je istakao da je aplikantima ostavljeno na volju da se izjasne u koju banju žele da idu.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 4.11.2019.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija