Zastava Srbije
Vesti slike

ZAKON O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI RS: Omogućiti građanima, koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije, da mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana

Presjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske, koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Republici Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaže Zakon o zdravstvenoj zaštiti ("Sl. glasnik RS", br. 57/2022).

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O POREZU NA DODATNU VRIJEDNOST: Predviđeno ukidanje PDV-a na doniranu hranu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na novoj sjednici raspravljat će o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost kojim bi se ukinulo plaćanje PDV-a na doniranu hranu.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O PREKRŠAJIMA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA U KS: Transparency International u BiH ukazuje da Nacrt zakona predstavlja rizik od cenzure

Transparency International u BiH upozorava da novi Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira na području Kantona Sarajevo može dovesti do ozbiljnih kršenja ljudskih prava.

Više
Vesti slike

PROGRAM JAVNIH INVESTICIJA ZA PERIOD OD 2023. DO 2025. GODINE: Planirano 279 projekata

Savjet ministara BiH usvojio je Program javnih investicija za period od 2023. do 2025. godine kojim je planirano 279 projekata ukupne vrijednosti dvije milijarde i 619,66 miliona KM.

Više