Zastava Srbije
Vesti slike

PISANJE IZVJEŠTAJA INTERNE REVIZIJE: PRAVILA, SAVJETI I TEHNIKE: Paragraf Lex organizuje savjetovanje na Ilidži 17. aprila 2024. godine

Kompanija Paragraf Lex organizovaće, 17. aprila 2024. godine, savjetovanje na temu “Pisanje izvještaja interne revizije: pravila, savjeti i tehnike”.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Utvrđeni prijedlozi zakona o građevinskom zemljištu, o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osoba sa invaliditetom u FBiH i o izmjeni i dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela odluku kojom se odobrava prenos sredstava prikupljenih po osnovu takse za uspostavljanje rezervi naftnih derivata, planiranih na razdjelu Budžeta Federacije BiH za 2024. godinu ovom ministarstvu.

Više
Vesti slike

ZAKONI O OSNOVAMA BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA U BIH I O PREKRŠAJIMA FBIH: MUP KS ponovo zatražio izmjene i dopune zakona

Za efikasnije djelovanje pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo – Uprave policije u oblasti sigurnosti saobraćaja, poboljšanje sigurnosti učesnika u saobraćaju, te prevashodno efikasniju kaznenu politiku koja će imati odvraćajući uticaj na prekršioce, MUP Kantona Sarajevo zatražio je od Vlade Kantona Sarajevo da podrži inicijative za izmjene zakona koji regulišu navedeno, saopšteno je iz MUP-a KS.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O RADU FBIH: Prijedlogom se regulira privremeni i povremeni rad studenata

Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH odgođena je na zahtjev djela zastupnika u ovom domu. Na dnevnom redu nalaze se Prijedlog zakona o dopunama Zakona o radu, kojima se regulira privremeni i povremeni rad studenata, kao i Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Više
Vesti slike

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Prihodi od indirektnih poreza veći za 187 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza u prva dva mjeseca 2024. godine iznosili su jedna milijarda i 757 miliona KM i veći su za 187 miliona KM ili 11,9 % u odnosu na isti period 2023. godine kada su iznosili 1 milijarda i 570 milliona KM.

Više