Zastava Srbije

'PREKORAČENJE NUŽNE ODBRANE': Ako napadnuto lice prekorači granicu nužne odbrane krivično će odgovarati

Ostaviti upaljeno svjetlo ili TV prijemnik dobro je poznata metoda osiguranja imovine ljudi na ovim prostorima, međutim, ona je već odavno "provaljena". No, šta učiniti ako provalnika lično zateknete u vašem domu?

Više

ODLUKA O IZMJENAMA I DOPUNI ODLUKE O SPROVOĐENjU ZAKONA O CARINSKOJ POLITICI U BIH: Odluka na snazi od 4. februara 2023. godine

Od početka februara na bosanskohercegovačkim carinskim terminalima stvorile su se gužve zbog kamiona koji čekaju po nekoliko dana na carinjenje robe. Zakašnjele izmjene i nepotpune odluke domaćih institucija prouzrokovale su problem koji prijeti bh. privredi.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE: U porastu naplata prihoda od indirektnih poreza

Iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) su saopćili da su prihodi od indirektnih poreza prošlog mjeseca iznosili 801 milion KM, što je za 92 miliona KM ili 13,05 posto više u odnosu na januar prošle godine kada su iznosili 709 miliona KM.

Više

DOSTUPAN GRAĐANSKI VODIČ KROZ BUDŽET REPUBLIKE SRPSKE ZA 2023. GODINU

Ministarstvo finansija Republike Srpske obavještava javnost da je izrađena brošura “Građanski vodič kroz Budžet Republike Srpske za 2023. godinu", koja se u elektronskom obliku može preuzeti na portalu Vlade Republike Srpske - link.

Više