Zastava Srbije

SKUPŠTINA KS: Imenovan novi saziv Vlade Kantona Sarajevo

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su 32. radnoj sjednici, održanoj u online formatu, imenovala novi saziv Vlade KS.

Više

SET ZAKONA O TAKSAMA RS: Od 1. januara 2021. godine brisanje pojedinih taksi iz Registra poreskih i neporeskih davanja Republike Srpske

Ministarstvo finansija Republike Srpske brisaće iz interaktivnog Registra poreskih i neporeskih davanja Republike Srpske koji je uspostavljen radi poboljšanja fiskalnog sistema, pojedine takse koje su propisane setom zakona o taksama objavljenim u Službenom glasniku Republike Srpske 123/20, a čija je primjena počela od 1. januara 2021. godine.

Više

RAZMATRA SE USVAJANJE ZAKONA ZA BORBU PROTIV NEPOTIZMA U KS: Nova vlada u Sarajevu planira zabraniti zapošljavanje rodbine zvaničnika u kantonalne firme

Među prioritetima novog saziva Vlade Kantona Sarajevo bit će usvajanje zakona za borbu protiv nepotizma.

Više

ZAVOD ZA STATISTIKU FBIH: U trećem kvartalu BDP manji za 3,9 posto

Bruto domaći proizvod (BDP) u trećem tromjesečju 2020. godine u Federaciji BiH je realno manji za 3,9 posto u odnosu na isto tromjesečje prethodne godine, pokazuju prve procjene Zavoda za statistiku FBiH.

Više

RS: Broj turista tokom 2020. godine manji za 52 posto u odnosu na godinu ranije

U novembru 2020. godine u Republici Srpskoj boravila su 10.852 turista, što je u odnosu na oktobar 2020. godine manje za 41,4 posto, a koji su ostvarili 26.525 noćenja, što je u odnosu na oktobar 2020. godine manje za 48,7 posto.

Više