Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom redovne sjednice, koja je bila održana 30. novembra i 01. decembra 2022. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

ZAKON O LIJEKOVIMA I MEDICINSKIM SREDSTVIMA RS: Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite o Odluci Ustavnog suda BiH

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske navodi da bilo kakve odluke Ustavnog suda BiH ne mogu uticati na činjenicu da je oblast zdravstvene zaštite u nadležnosti Republike Srpske, kojoj pripadaju sve državne funkcije i nadležnosti, osim onih koje su Ustavom BiH izričito povjerene njenim institucijama, a član III Ustava BiH ne obuhvata oblast zdravstvene zaštite.

Više

ZAVOD ZA STATISTIKU RS: Ukupan obim razmjene 5,61 milijardi dolara

Republika Srpska je za deset mjeseci ove godine ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmjene sa inostranstvom od 5,61 milijardi dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 76,7 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: U porastu prihodi od PDV-a

Prihodi od indirektnih poreza u 11 mjeseci 2022. godine iznosili su 9 milijardi i 76 miliona KM i veći su za 1 milijardu i 412 miliona KM u odnosu na isti period 2021. godine kada su iznosili 7 milijardi i 664 miliona KM.

Više