Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

PRIJEDLOG ZAKONA O ZAŠTITI, OČUVANJU I UPOTREBI JEZIKA SRPSKOG NARODA I ĆIRILIČKOG PISMA: Predviđena obaveza da se prilikom korišćenja u pravnom prometu koristi standardizovan oblik jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma, po hitnom postupku, a kojim se uređuju sistem zaštite, očuvanja i način korišćenja jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma u Republici Srpskoj kao nematerijalnog kulturnog nasljeđa, odnosno kulturnog dobra od izuzetnog značaja.

Više

NACRT ZAKONA O MUZEJSKOJ DJELATNOSTI: Jasnije definisan postupak utvrđivanja mjera zaštite i čuvanja muzejske građe, kao i postupak sprovođenja digitalizacije muzejske građe, muzejske dokumentacije i registrovanih elemenata nematerijalnog kulturnog nasljeđa

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o muzejskoj djelatnosti. Donošenje novog Zakona o muzejskoj djelatnosti nametnula je potreba za poboljšanjem i unapređivanjem postojećeg normativnog okvira muzejske djelatnosti.

Više

NACRT ZAKONA O OBRAZOVANJU ODRASLIH: Uređuje se organizacija i struktura obrazovanja odraslih

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o obrazovanju odraslih kojim se uređuje organizacija i struktura obrazovanja odraslih, kao i druga pitanja od značaja za obrazovanje odraslih, kao dio jedinstvenog obrazovnog sistema Republike Srpske kojim se obezbjeđuju obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje odraslih lica.

Više

EU: Za BiH obezbijeđeno 1,3 miliona vakcina

EU je kroz program "EU4Health" i zahvaljujući naporu "Team Europe" dosad za BiH obezbijedila 1.302.110 vakcina, a zadnja pošiljka, koja je u BiH stigla krajem avgusta, sadržavala je 18.720 fajzer vakcina.

Više