Zastava Srbije

VSTV BiH: Neophodna reforma izvršnog postupka u BiH

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine uputilo je, 23. juna 2022. godine otvoreno pismo Vladi Federacije BiH, Vladi Republike Srpske i Vladi Brčko distrikta BiH kojim se pozivaju na preuzimanje odgovornosti za neefikasnost trenutnog sistema izvršnog postupka, ispunjenje preporuka Europske Unije za uvođenje efikasnog sistema izvršenja ali i posvećeniji angažman u procesu reforme ove oblasti.

Više

ZAKON O PLATAMA I NAKNADAMA SUDIJA I JAVNIH TUŽILACA U RS: Od 1. jula 2022. godine zarade povećane za 10 odsto

U Republici Srpskoj 1. jula je na snagu stupio Zakon o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj ("Sl. glasnik RS", br. 56/2022), kojim su za 10 odsto povećane njihove plate.

Više

ZAKON O DRŽAVLJANSTVU BIH: Ustavnom sudu upućena apelacija o ustavnosti pojedinih zakonskih odredbi

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je Ustavnom sudu uputio zahtjev za ocjenu ustavnosti dijela Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine ("Sl. glasnik BiH", br. 22/2016 - prečišćen tekst).

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O KORIŠTENJU I NABAVCI SLUŽBENIH PUTNIČKIH AUTOMOBILA U ORGANIMA UPRAVE FBIH: Rasprava će se održati 06. jula 2022. godine u zgradi Parlamenta Federacije BiH

Klub zastupnika Država i predlagač Zakona zastupnik Adis Arapović, pozivaju Vas na javnu raspravu o Nacrtu zakona o korištenju i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave FBIH, koja će se održati u srijedu 06.07.2022. godine u 11.00 sati u zgradi Parlamenta Federacije BiH (sala 320).

Više