Zastava Srbije

FEDERALNI KRIZNI ŠTAB: Samoizolacija za lakše i srednje teške slučajeve skraćena na 10 dana

Federalni Krizni štab saopćio je nove mjere čiji je cilj sprečavanje širenja zaraze koronavirusom. Najvažnije odluke tiču se obaveznog rada od kuće gdje god je to moguće i skraćivanja trajanja samoizolacije sa 14 na 10 dana za lakše i srednje teške slučajeve.

Više

ZAKONI O RADU I O PLATAMA I NAKNADAMA U INSTITUCIJAMA BIH: Državne policijske agencije nemaju životno osiguranje čime se krše zakoni

Bosna i Hercegovina je jedina zemlja u svijetu čije policijske agencije na nivou države nemaju životno osiguranje. Bez osiguranja su policajci u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela i policijski službenici SIPA-e, i to više od 10 godina.

Više

ZAKON O OBAVEZNIM OSIGURANjIMA U SAOBRAĆAJU: Ukidanje nezakonitih popusta i isplata u osiguranju

Tržište osiguranja u BiH odnosno Federaciji BiH nalazi se na prelomnoj tački početka puta u liberalizaciju obaveznog osiguranja od AO.

Više

BIH NEMA ZAKON O ELEKTRONSKOJ TRGOVINI

I pored činjenice da online trgovina posljednjih godina, posebno u uslovima epidemije virusa korona, bilježi drastičan rast, Bosna i Hercegovina jedina je zemlja u regionu koja još nema poseban zakon o elektronskoj trgovini.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: U porastu broj blokiranih računa poslovnih subjekata

U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH navedeno je da je na kraju oktobra 2020. godine u BiH bilo blokirano 96.485 računa poslovnih subjekata te da 52.631 firma ima blokiran bar jedan račun.

Više

MINISTARSTVO PRAVDE RS: Poziv za učešće u anketi za procjenu integriteta Ministarstva

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske obavještava javnost da su u toku aktivnosti za izradu Plana integriteta ovog Ministarstva, u skladu sa usvojenim Pravilima za izradu, uvođenje i sprovođenje planova integriteta u Republici Srpskoj.

Više