Zastava Srbije

VLADA RS: Utvrđeni prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o upravljanju otpadom, o stočarstvu, te Nacrt zakona o izmjeni Zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 124. sjednici u Banjaluci, Informaciju i Odluku o stručnom osposobljavanju najboljih studenata Republike Srpske.

Više

VLADA FBIH: Ublažene epidemiološke mjere. Utvrđeni prijedlozi zakona o građevinskom zemljištu u FBiH, o posredovanju u prometu nekretnina i o izmjenama i dopuni Zakona o jedinstvenom sustavu registracije, kontrole i naplate doprinosa

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 31.5.2021.godine, s prijedloženim naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. Naredbe i preporuke donesene su s rokom važenja od 14 dana računajući od 3.6.2021. godine.

Više

CENTAR ZA SIGURNOSNE STUDIJE BIH ORGANIZUJE OBUKU PROTIV ZLOUPOTREBE KRIPTOVALUTA: Seminar će biti održan 16. juna 2021. godine

Dok za veći dio javnosti kriptovalute predstavljaju nepoznanicu, kriminalne skupine i pojedinci koriste ovaj vid tehnološkog razvoja za sticanje značajnog nelegalnog profita, ističu iz Centra za sigurnosne studije BiH.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Povećani prihodi u odnosu na isti period prošle godine

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2021. godine iznosili su 3 milijarde i 94 miliona KM i veći su za 214 miliona KM ili 7,44 posto u odnosu na isti period 2020. godine kada su iznosili 2 milijardu i 880 miliona KM.

Više

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA U FBIH: Utvrđene brojne nepravilnosti u radu 19 korisnika Budžeta

Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH izvršio je finansijsku reviziju 19 korisnika Budžeta FBiH, koje obuhvataju Parlament FBiH, predsjednika i dva potpredsjednika FBiH, Vladu FBiH i 16 ministarstava.

Više