Zastava Srbije

ZAKLJUČCI 17. KONFERENCIJE GLAVNIH TUŽILACA U BIH

Godišnja konferencija glavnih tužilaca održana je 27. aprila 2023. godine u organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) i uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u BiH/Specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR) i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Više

ODRŽANA 17. KONFERENCIJA PREDSJEDNIKA SUDOVA U BIH

U Sarajevu je održana XVII konferencija predsjednika sudova u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) i uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u BiH/Specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR) i Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Razgovarano je o temama aktuelnim za bh. pravosuđe, kao i društvo u cjelini, te su usvojeni zaključci koji se odnose na unapređenje rada u različitim oblastima pravosudnog sistema.

Više

ZAKON O KONTROLI I OGRANIČENOJ UPOTREBI DUHANA, DUHANSKIH I OSTALIH PROIZVODA ZA PUŠENjE: Primjena Zakona počinje 28. maja 2023. godine

Primjena Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje ("Sl. novine FBiH", br. 38/2022 – dalje: Zakon) u Federaciji BiH trebala bi početi 28. maja ove godine, što će za stotine hiljada stanovnika ujedno značiti primjenu novih pravila.

Više

PRIRUČNIK ZA POKRETANJE I VOĐENJE BIZNISA

Freelanceri, mali preduzetnici i oni koji to žele postati u BiH se svakodnevno bore sa bezbroj pitanja o mnogim tržišnim i institucionalnim izazovima, te svim nedostacima u javnim politikama.

Više