Zastava Srbije

PRIRUČNIK ZA POKRETANJE I VOĐENJE BIZNISA

04.05.2023.


Freelanceri, mali preduzetnici i oni koji to žele postati u BiH se svakodnevno bore sa bezbroj pitanja o mnogim tržišnim i institucionalnim izazovima, te svim nedostacima u javnim politikama.

Fokus Freelance Alijanse je podrška u stvaranju tržišno zasnovanog ekosistema freelancera i promocija postepenih i značajnih poboljšanja politike koja će dovesti do pravilnog pravnog priznavanja freelancera, te osigurati socijalnu sigurnost i druga prava slobodnim profesijama.

Ono što većina frelancera ističe kao najveću prepreku u pokretanju biznisa jesu pravne regulative i nepoznavanje procesa. Sada to više ne mora biti razlog za brigu.

Freelance Alijansa u sklopu svojih aktivnosti nastoji doći do poboljšanja pozicije freelancera i razvoja njihovih karijera. Pored mnogobrojnih događaja u online ili formatu uživo, program subvencioniranja, Freelance.ba ovaj put nudi Priručnik za pokretanje i vođenje biznisa, dostupan svim registrovanim korisnicima na www.freelance.ba potpuno besplatno!

U sklopu ovog priručnika moguće je pronaći pregršt korisnih savjeta i informacija pomoću kojih će svi freelanceri moći da samostalno obavljaju djelatnosti za koje su specijalizovani.

Jedan dokument u kojem se kriju odgovori na sva pitanja. Moguće je pronaći sve prikladne forme u okviru kojih će freelanceri graditi svoje freelance karijere, vidjeti uslove za obavljanje djelatnosti u sklopu svake od formi, te sam proces korak po korak, kada je pokretanje i vođenje biznisa u pitanju. Za sve neodlučne, na raspolaganju su kriteriji na osnovu kojih se može najlakše odabrati koji oblik poslovanja je najbolji za vaš biznis. A onda kada brojke, troškovi i porezi dođu na red, sve informacije moguće je pronaći na samo jednoj adresi i bez stresa razumjeti način funkcionisanja administrativnih poslova.

Sada se svi freelanceri u BiH mogu unaprijed pripremiti za izazove koji ih čekaju, tako da se mogu više posvetiti svojim djelatnostima, a manje dilema iz svijeta administracije.

Prateći savjete iz priručnika koji je razvijen od strane Market Makersa u sklopu sektora preduzetništva sa dva eksperta iz područja prava i administracije svima je dostupno da grade svoju karijeru na najbolji način uz pomoć edukacije i svih dostupnih informacija.

Bez čekanja, troškova i komplikovanih procedura, svi zainteresovani freelanceri i preduzetnici svoj Priručnik mogu preuzeti na sljedećem linku.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 25.04.2023.

Naslov: Redakcija