Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeni zakon, tri nacrta zakona i više izvještaja

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u prvom nastavku 19. redovne sjednice Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 1. 1 – 30. 6. 2021. godine, zakon, tri nacrta zakona i više izvještaja, čime je sjednica okončana.

Više

VLADA RS: Utvrđeni prijedlozi zakona o fiskalizaciji i o izmjeni Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 148. sjednici, u Banjaluci, Prijedlog zakona o fiskalizaciji kojim se uređuje predmet fiskalizacije u Republici Srpskoj, obveznici fiskalizacije, postupak fiskalizacije, sadržaj fiskalnog računa, te ostale procedure neophodne za efikasnu kontrolu ostvarenog prometa robe, odnosno usluga posredstvom elektronskih fiskalnih uređaja.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u FBiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 29.11.2021. godine, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, koje su donesene s rokom važenja od 14 dana računajući od 02.12.2021. godine, kao dana početka njihove primjene.

Više

ZAKON O SPORTU: U toku izrada podzakonskih akata

Održan je sastanak radne grupe za izradu Nacrta Pravilnika o nomenklaturi sportskih zanimanja i zvanja i Nacrta Pravilnika o načinu i postupku obavljanja stručnog usavršavanja i osposobljavanja u okviru kontinuirane edukacije u sportu i o načinu izdavanja, obnavljanja i oduzimanja licence i dozvole za rad.

Više

PREDNACRT ZAKONA O JAKIM ALKOHOLNIM PIĆIMA: Ograničava se lična proizvodnja rakije na 20 litara

Prednacrt zakona o ograničavanju lične proizvodnje rakije na 20 litara radi pristupa Evropskoj uniji nije naišao na razumijevanje ljubitelja ovog pića koji, kako kažu, za ličnu upotrebu proizvedu i do 200 litara.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Dosadašnje mjere produžene do 15. decembra 2021. godine

Republički štab za vanredne situacije donio je, na 104. sjednici, održanoj telefonskim putem, Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim je dosadašnje mjere produžio do 15. decembra 2021. godine.

Više