Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

VLADA FBIH: Donijeta Odluka o raspodjeli sredstava kantonima u iznosu od 200.000.000 KM

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, donijela Odluku kojom je utvrdila raspodjelu sredstava kantonima u iznosu od 200.000.000 KM utvrđenih Proračunom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu financija na razdjelu "Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - KANTONI - sredstva iz aranžmana s MMF-om". Ova sredstva predstavljaju pomoć proračunima kantona za provođenje strukturalnih reformi, te za prevladavanje socijalnih, ekonomskih i zdravstvenih posljedica pandemije COVID-19 i za infrastrukturne projekte.

Više

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma, po hitnom postupku, te veći broj nacrta zakona

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 135. sjednici, u Banjaluci, Prijedlog zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma, po hitnom postupku, a kojim se uređuju sistem zaštite, očuvanja i način korišćenja jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma u Republici Srpskoj kao nematerijalnog kulturnog nasljeđa, odnosno kulturnog dobra od izuzetnog značaja.

Više

FBIH NEĆE UVODITI RESTRIKTIVNIJE EPIDEMIOLOŠEKE MJERE

Federacija Bosne i Hercegovine neće ići u restriktivnije mjere kada je u pitanju pandemija koronavirusa, potvrdio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić nakon sastanka organiziranog s ciljem definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, te imunizacijom stanovništva FBiH.

Više

FBIH: Školska 2021/2022. godina počeće 6. septembra u Unsko-sanskom kantonu, Posavskom, Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom, te Zapadno-hercegovačkom i Kantonu 10

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti saopćilo je da nova školska 2021/2022. godina počela u srijedu, 1.9.2021. godine u Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom i Bosansko-podrinjskom te Kantonu Sarajevo, dok će u ponedjeljak, 6.9.2021. godine, početi i u Unsko-sanskom kantonu, Posavskom, Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom, te Zapadno-hercegovačkom i Kantonu 10.

Više

RASPISAN JAVNI POZIV ZA IZVOZNO-ORIJENTISANI SEKTOR (METAL/DRVO): Rok za prijavu 26. septembar 2021. godine

U okviru projekta EU4Business Recovery objavljen je Javni poziv za izvozno-orijentisani sektor (metal/drvo). Rok za prijavu je 26. septembar 2021. godine.

Više