Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O POTICANJU RAZVOJA MALE PRIVREDE U FBIH: Predstavnici poslovne zajednice zadovoljni zakonom o poticanju male privrede

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić je na okrugom stolu s predstavnicima Privredne komore FBiH, Obrtničke komore FBiH i Udruženja poslodavaca FBiH zaključio da će predloženi Zakon o poticanju razvoja male privrede u Federaciji donijeti više sredstava poduzetnicima za realizaciju njihovih projekata.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O KAŽNJAVANJU GOVORA MRŽNJE: Skupština Kantona Sarajevo razmatraće Prijedlog zakona tokom juna 2021. godine

Skupština Kantona Sarajevo je trebala razmatrati Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje, kojim je propisana kazna za njegovo kršenje i do pet godina zatvora. No, ovaj zakon ima nekoliko nedostataka.

Više

UNAPREĐENJE KAPACITETA JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE RS U VEZI SA FONDOVIMA EU

Predstavnici Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju održali su, 31. maja 2021. godine prvi vebinar o fondovima EU za predstavnike jedinica lokalne samouprave. Vebinar je održan sa ciljem unapređenja apsorpcioniih kapaciteta Republike Srpske a suorganizatori su Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i Savez opština i gradova Republike Srpske.

Više

PRIVREDNA KOMORA RS: Poslovanje tokom 2020. godine oprezno. Manji prihodi i rashodi, ali veća dobit

Ukupni prihodi ostvareni u privredi u prošloj godini iznosili su 21,11 milijardi KM, što je manje za 413,47 miliona KM, odnosno za 1,9 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Više

KRIZNI ŠTAB MINISTARSTVA ZDRAVSTVA FBIH: Predloženo ublažavanje mjera. Na otvorenom maksimalno 100 osoba, a 50 u zatvorenom

Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH /FBiH/ predložio je da se broj ljudi koji se mogu okupljati u zatvorenom poveća na 50, a na otvorenom na 100.

Više