Zastava Srbije

VLADA RS: Usvojen veći broj izvještaja

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 6. sjednici u Banjaluci, Informaciju o stanju vodoprivrednih objekata u Republici Srpskoj, na teritorijama koje pripadaju slivu rijeke Save i potrebi nastavka radova na uređenju i sanaciji vodoprivrednih objekata.

Više

VLADA FBIH: Donijeta podzakonska akta

Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Mostaru, utvrdila mišljenje kojim je saglasna s Prijedlogom odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih sortimenata, a koju je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH dostavilo 26.1.2023. godine.

Više

UNAPREĐENJE NOTARSKOG SISTEMA U RS: Planira se povezivanje notarskih kancelarija i Notarske komore sa javnim registrima

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović razgovarao je, u Banjoj Luci, sa predsjednicom Notarske komore Republike Srpske Sladom Ivelić o unapređenju notarskog sistema u Republici Srpskoj.

Više

RADNA VERZIJA ZAKONA O IZMJENI I DOPUNI ZAKONA O DRŽAVNIM STANOVIMA NA KOJIMA NE POSTOJI STANARSKO PRAVO: Rok za sugestije 15 dana

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju obavještava javnost i zainteresovanu javnost da je izrađena radna verzija Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji državnih stanova na kojima ne postoji stanarsko pravo.

Više

POVEĆAN IZNOS DJEČIJEG DODATKA U FBIH

Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH saopćilo je da je od početka ove godine u primjeni Odluka Vlade FBiH o iznosu najniže plaće za 2023. godinu.

Više

U PRIPREMI JEDINSTVENI SISTEM NAPLATE CESTARINE U OBA BOSANSKO-HERCEGOVAČKA ENTITETA

Odvojeno plaćanje autoputa u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj uskoro će postati prošlost jer se uveliko priprema jedinstveni sistem naplate, čime će se smanjiti gužve, čekanje na naplatnim rampama te ubrzati protok vozila.

Više