Zastava Srbije
Vesti slike

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom redovne sjednice, koja se održala 27. i 28. septembra 2023. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 4. oktobra 2023. godine 10. sjednica – Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sazvao je 10. sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za srijedu, 4. oktobar 2023. godine sa početkom u 12 sati.

Više
Vesti slike

U PRIPREMI NOVA TARIFA O NAKNADAMA I NAGRADAMA ZA RAD ADVOKATA U RS

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović sastao se sa predsjednikom Advokatske komore Republike Srpske Daliborom Mršom, sa kojim je razgovarao o donošenju nove Tarife o naknadama i nagradama za rad advokata.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O POSEBNOM REGISTRU I JAVNOSTI RADA NEPROFITNIH ORGANIZACIJA U RS: Nacrt zakona upućen na javnu raspravu u trajanju od 30 dana

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, koji je upućen u javnu raspravu a koja će biti sprovedena u roku od 30 dana.

Više