Zastava Srbije

VSTV BiH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom vanredne sjednice, koja se održava 24. februara 2021. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće

U Republici Srpskoj je od 1. marta dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O MATIČNIM KNJIGAMA: Poslovi vođenja, ažuriranja, čuvanja i rješavanja svih pitanja u oblasti matičnih knjiga i registra predstavljaju izuzetno važan i poseban javni i lični interes građana

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, utvrdila i, u parlamentarnu proceduru usvajanja po skraćenom postupku, uputila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o matičnim knjigama.

Više

TRAŽI SE USVAJANJE ZAKONA O JAVNO-PRIVATNOM PARTNERSTVU FBIH

Grupa zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine pozvala je Vladu FBiH da pokrene aktivnosti na donošenju Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Više

UREDBA KOJA UREĐUJE STRUČNO USAVRŠAVANJE DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA (ZAPOSLENIKA) U ORGANIMA DRŽAVNE SLUŽBE FEDERACIJE BIH: Odredbe se primjenjuju i na organe državne službe kantona, grada i općine ako posebnim zakonom nije drugačije uređeno

Federana vlada je donijela Uredbu koja uređuje stručno usavršavanje državnih službenika i namještenika (zaposlenika) u organima državne službe Federacije BiH, a odredbe se primjenjuju i na organe državne službe kantona, grada i općine ako posebnim zakonom nije drugačije uređeno.

Više