Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće

02.03.2021.


U Republici Srpskoj je od 1. marta dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Republički štab za vanredne situacije je 22. februara produžio ranije usvojene mjere radi sprečavanja širenja koronavirusa. Jedina razlika je u održavanju živih muzičkih događaja što do sada nije bilo dozvoljeno.

Za razliku od Federacije BiH, nošenje maske na otvorenom je samo preporuka, ali ne i obaveza.

Subjekti koji pružaju usluge ugostiteljstva, umjetnosti i zabave - bioskopi, pozorišta, muzeji dužni su da organizuju rad uz primjenu propisanih epidemioloških mjera, sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisanog fizičkog rastojanja, te da na ulazu u objekat postave obavještenje o ukupnom broju lica koja mogu boraviti u odnosu na njegovu površinu.

Ograničeno radno vrijeme ostaje od 6:00 do 22:00 sata za ugostiteljske objekte, priređivače igara na sreću - kladionice, automat klubove, kazina, tombole, a od 22:00 do 6:00 sati dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

Donesena je i odluka da publike još uvijek neće biti na takmičarskim aktivnostima sportskih organizacija.


IZVOR: Vebsajt Klix, 01.03.2021.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija