Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 8. oktobra 2020. godine 12. sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sazvao je 12. sjednicu Doma naroda za četvrtak, 8. oktobar 2020. godine, sa početkom u 11 sati.

Više

ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU: 31. oktobar 2020. godine rok za završetak studija za takozvane stare studente u RS

Rok za završetak studija za takozvane stare studente u Srpskoj, po novom Zakonu o visokom obrazovanju ("Sl. glasnik RS", br. 67/2020), jeste 31. oktobar i takav će ostati.

Više

ZAKON O SLOBODI PRISTUPA INFORMACIJAMA: Ombudsmani za ljudska prava BiH traže da se obezbijedi pristup informacijama

Ombudsmani za ljudska prava BiH pozivaju javne organe na svim nivoima vlasti da obezbijede efikasniju primjenu zakona o slobodi pristupa informacijama i proaktivnim pristupom u objavljivanju informacija svoj rad učine transparentnim.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O SUDSKOJ POLICIJI U FBIH: Prijedlog zakona na cjelovit način reguliše položaj, mjesto i ulogu Sudske policije, kao i predsjednika Vrhovnog suda FBiH

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH će se u četvrtak izjasniti o Prijedlogu zakona o sudskoj policiji u Federaciji Bosne i Hercegovine, jer je nužno da se na cjelovit način reguliše položaj, mjesto i uloga Sudske policije, kao i predsjednika Vrhovnog suda FBiH koji je, na osnovu Ustava FBiH, odgovoran za upravljanje sudskom policijom.

Više

ŠTETA U TURIZMU SRPSKE BIĆE MANJA OD PREDVIĐENE

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović izjavila je da će do kraja godine biti evidentni gubici u turizmu zbog pandemije virusa korona, ali će ta šteta biti mnogo manja nego što je ranije predviđena.

Više