Zastava Srbije

KANTON SARAJEVO: Obavezan predškolski program počinje 21. septembra 2020. godine

16.09.2020.


Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obavijestilo je javnost kada će se i preostali učenici vratiti u školske klupe.

"Obavještavamo vas da će se obavezni program za djecu u godini pred polazak u školu u školskoj 2020/2021. godini realizirati u 32 osnovne škole Kantona Sarajevo od ponedjeljka, 21. septembra, ukoliko epidemiološka situacija ostane nepromijenjena", poručio je Anis Krivić, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

U cilju osiguravanja zdravlja djece i uposlenika u narednom periodu će direktorica JU "Djece Sarajeva" sa saradnicima posjetiti osnovne škole u kojima se realizira obavezni program za djecu u godini pred polazak u školu te sa direktorima osnovnih škola dogovoriti termine (satnicu) i poduzeti druge neophodne mjere u svrhu pripreme prostora i organizacije rada škole u skladu s preporukama nadležnih organa i epidemiološkom situacijom.

Također, ukoliko roditelji učenika koji zbog zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti pohađati nastavu u školi, dužni su kao i do sada, obavijestiti razrednika o istom. Ovim učenicima će predmetni nastavnici dostavljati sadržaje putem platforme.

Podsjetimo, Ministarstvo obrazovanja KS je dalo detaljne smjernice o održavanju nastave u narednom periodu. Poznato je da do 9. oktobra ostaje na snazi model organiziranja nastavnog procesa za učenike razredne nastave, od prvog do četvrtog, odnosno petog razreda, koji je definisan 26. augusta.

Osim toga, od 21. septembra u redovan nastavni proces uvodi se redovna nastava, za učenike od petog do devetog razreda po kombinovanom modelu.


IZVOR: Vebsajt Klix, 10.09.2020

Naslov: Redakcija