Zastava Srbije

PRIJEDLOZI ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O AKCIZAMA U BIH, ZAKONA O UPLATAMA NA JEDINSTVENI RAČUN I RASPODJELI PRIHODA I O IZMJENI ZAKONA O SISTEMU INDIREKTNOG OPOREZIVANJA U BIH: Čelnici Savjeta ministara BiH razmatraju način na koji će prijedlozi zakona biti vraćeni u proceduru usvajanja

15.05.2017.


Čelnici Savjeta ministara BiH najavili su da će razmotriti na koji način će izmjene Zakona o akcizama koje su srušene u Parlamentu BiH vratiti u proceduru usvajanja.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić istakao je da set zakona o akcizama nije usvojen jer je priča prebačena sa polja ekonomije na polje politike.

- Milijarda evra čeka da bude operativna za najvažnije projekte, a to je razvoj infrastrukture. Nisam čuo nijedan ozbiljan argument u parlamentarnoj raspravi koji bi me ubijedio da bi akcize nanijele štetu bilo kome. Razmotrićemo kako ćemo to vratiti u ponovnu proceduru - rekao je Zvizdić.

Njegov zamjenik, Mirko Šarović, rekao je da o nekim pitanjima imaju i drugačije stavove.

- Akcizama opterećujemo građane i preduzeća, ali razvijamo infrastrukturu. Treba da tražimo model kako da izađemo s novim prijedlogom oko kojeg bi bila okupljena većina u Parlamentu BiH - rekao je Šarović.

Zvizdić, Šarović i drugi zamjenik predsjedavajućeg Vjekoslav Bevanda su istakli da je došlo do ozbiljne krize u koaliciji na nivou BiH i da većina zavisi od pitanja do pitanja.


IZVOR: Vebsajt Glas Srpske, Ž. D., 13.05.2017.

Naslov: Redakcija