Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Produžene sve preventivne mjere do 02.11.2020. godine, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona

14.10.2020.


Republički štab za vanredne situacije, kojim je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković, održao je 58. sjednicu.

Na sjednici je razmatrana epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, te je donesen Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID 19) u Republici Srpskoj, kojim su produžene sve preventivne mjere do 02.11.2020. godine, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa ovim zaključkom, a u slučaju pogoršane epidemiološke situacije na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom i o tome obavijeste Republički štab za vanredne situacije.

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske prihvatio je Informaciju o potrebi raspodjele prehrambenih namirnica (ulje, šećer, brašno) koje se nalaze u skladištu Crvenog krsta Republike Srpske. Raspodjela namirnica izvršiće se prema domovima učenika i studentskim domovima u Republici Srpskoj, humanitarnim udruženjima, gradskim, opštinskim organizacijama i javnim kuhinjama Crvenog krsta Republike Srpske.

Budući da je preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno da je potrebno pratiti, pored ostalih simptoma, i tjelesnu temperaturu učenika i radnika u vaspitno-obrazovnim ustanovama, Republički štab za vanredne situacije odobrio je da Institut isporuči Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske beskontaktne toplomjere, koje ima na raspolaganju.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 12.10.2020.

Naslov: Redakcija