Zastava Srbije

USTAVNI SUD BIH: Promjena Izbornog zakona isključivo političko pitanje

Ustavni sud BiH smatra da je promjena izbornog zakona te zemlje isključivo političko pitanje koje trebaju riješiti odgovarajuća tijela vlasti i ne miješa se ni na koji način u pregovore koji se o tome vode, ukazao je predsjednik tog suda Mato Tadić.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH: Usvojen Budžet Federacije BiH za 2022. godinu

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojili su Budžet za 2022. godinu u rekordnom iznosu.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 31. mart 2022. godine 13. hitna sjednica

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sazvao je 13. hitnu sjednicu Predstavničkog doma za četvrtak, 31. mart 2022. godine, sa početkom u 12 sati.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O FINANSIJSKOJ KONSOLIDACIJI I RESTRUKTURIRANJU JAVNIH ZDRAVSTVENIH USTANOVA U FEDERACIJI BIH: Cilj zakona je finansijska stabilizacija zdravstvenog sektora u Federaciji BiH

Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH, koji je utvrdila Vlada Federacije BiH sa svoja dva amandmana, podrazumijeva izdvajanje 225 miliona KM iz federalnog budžeta u naredne tri godine univerzitetsko-kliničkim centrima, te kantonalnim i općim bolnicama.

Više