Zastava Srbije
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH

Na 15. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Dom je prethodno usvojio zahtjev predlagača da se ovaj Prijedlog zakona razmatra po hitnom postupku.

Više
Vesti slike

ZAKON O DIGITALNOM POTPISU BIH: Šta će građani i kompanije dobiti digitalnim potpisom Uprave za indirektno oporezivanje

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) je Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine nedavno uručila digitalni kvalifikovani potpis. Resorni ministar Edin Forto (NS) je izjavio da će se ovim olakšati rad ministarstva. No, šta će dobiti građani?

Više
Vesti slike

BEZ DIGITALNOG POTPISA NEMA PODNOŠENJA PDV PRIJAVE U BIH

Ostalo je još nekoliko dana za ispunjavanje procedure za dobivanje digitalnog potpisa za firme koje su u sustavu PDV-a, u suprotnom su moguće i novčane kazne.

Više
Vesti slike

JAVNI POZIV ZA “UBRZANJE" SOCIALTECH4EU: Poziv je otvoren do 8. marta 2024. godine

Otvoren je Javni poziv za “ubrzanje" SocialTech4EU, koji se finansira u okviru Programa jedinstvenog tržišta EU.

Više
Vesti slike

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE: BiH ima potpisan sporazum sa 18 zemalja u kojima se može besplatno koristiti zdravstveno osiguranje, uz posedovanje ino obrasca

Hitnu medicinsku pomoć dok provode godišnje odmore ili zbog drugih razloga borave u inostranstvu, osiguranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske uz ino - obrazac ili pokazivanje pasoša mogu dobiti besplatno u 18 zemalja.

Više