Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POREZU NA PROMET NEKRETNINA I POREZU NA NASLIJEĐE I POKLONE: Javna rasprava o Nacrtu zakona trajaće 30 dana

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na naslijeđe i poklone.

Više

JOŠ NIJE DONIJET KOLEKTIVNI UGOVOR: Samostalni sindikat državnih službenika i zaposlenika najavljuje štrajk u januaru

Iako su aktivnosti na pripremi pregovora u vezi s kolektivnim ugovorom počele još 2018, do danas nije održan nijedan sastanak radne grupe, što u Samostalnom sindikatu državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH ocjenjuju kao nedostatak volje i želje da se bilo šta pokrene, a zbog čega će već u januaru ponovo organizovati proteste ispred institucija BiH.

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANjU SPECIFIČNE I MINIMALNE AKCIZE NA CIGARETE I IZNOSA AKCIZE NA DUVAN ZA PUŠENjE ZA 2022. GODINU: Od 1. januara 2022. godine neće poskupjeti cigarete

Iako su pušači u Bosni i Hercegovini navikli da svake godine izdvajaju više novca po kutiji cigareta, od 1. januara 2022. godine neće biti poskupljenja.

Više

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO: Prihvaćena Odluka o privremenom finansiranju od 1. januara do 31. marta 2022. godine

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo je prihvaćena odluka o privremenom finansiranju od 1. januara do 31. marta 2022. godine.

Više