Zastava Srbije

VLADA RS: Donijeta Uredba o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19

Vlada Republike Srpske, na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, usvojila je, na 188. sjednici u Banjaluci, Uredbu o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, kojom se uređuje način izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja izazvanog SARS-CoV-2 (kovid 19), za vrijeme trajanja vanredne situacije u skladu sa zakonom.

Više

ZAKON O OBAVEZNOM ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Trudnice koje su na održavanju trudnoće imaće pravo na isplatu naknade plate u punom iznosu

Trudnice kojima doktor preporuči čuvanje trudnoće imaće pravo na isplatu naknade plate u punom iznosu. Takođe, one trudnice kojima to bude potrebno imaće mogućnost neinvazivnog prenatalnog testa, čije će troškove snositi Fond zdravstvenog osiguranja.

Više

AGENCIJA ZA BANKARSTVO FBIH: Usvojena Odluka o privremenim mjerama za ublažavanje rizika rasta kamatnih stopa

Iz Agencije za bankarstvo Federacije BiH tvrde da su donijeli mjere za ublažavanje rizika izazvanog mogućim rastom referentnih kamatnih stopa, inflatornim pritiscima i drugim poremećajima koji mogu imati negativne efekte na tržište BiH.

Više

FEDERALNI ZAVOD ZA STATISTIKU: Popis poljoprivrednih gazdinstava od 15. do 30. oktobra 2022. godine

Federalni zavod za statistiku će u periodu od 15. do 30. oktobra ove godine provesti pilot projekat popisa poljoprivrede, a obuhvatit će oko 8.700 poljoprivrednih gazdinstava u svih deset kantona u Federaciji BiH.

Više