Zastava Srbije

VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BIH: Sudovima dostavljene preporuke za unapređenje rada

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH kreirao je set preporuka za buduće korake koje sudovi trebaju preduzeti kako bi rad učinili efikasnijim, a koje se odnose na digitalizaciju, odnosno omogućavanje onlajn pristupa nekim od najčešćih usluga, provođenje kontinuiranih kampanja informisanja i edukacije građana, te poboljšanje usluga i pristupa zaposlenih u kontaktu sa građanima.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: U januaru 2022. godine biće donijet set zakona kojima Narodna skupština RS u svoju nadležnost vraća pravosuđe, prije svega Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) i zabranjuje rad Suda i Tužilaštva BiH na svojoj teritoriji

Istraga koju je protiv najviših zvaničnika Republike Srpske pokrenulo Tužilaštvo BiH u slučaju rušenja ustavnog poretka došla je kao kec na desetku i već u januaru Narodna skupština Republike Srpske mogla bi donijeti set zakona kojima u svoju nadležnost vraća pravosuđe, prije svega Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) i zabranjuje rad Suda i Tužilaštva BiH na svojoj teritoriji.

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANJU LISTE KORISNIKA FINANSIJSKE POMOĆI OBRTIMA I OSTALIM SAMOSTALNIM DJELATNOSTIMA S CILJEM UBLAŽAVANJA NEGATIVNIH POSLJEDICA PANDEMIJE COVID-19: U januaru 2022. godine biće isplaćeno 60.000.000 KM za pomoć u obavljanju obrta i drugim samostalnim djelatnostima

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić potvrdio je da će u januaru za 24.766 korisnika biti isplaćeno 60.000.000 KM za pomoć u obavljanju obrta i drugim samostalnim djelatnostima.

Više

KOMERCIJALNE BANKE POVEĆALE DOBIT ZA 74,81 ODSTO

Komercijalne banke sa sjedištem u Republici Srpskoj ostvarile su u devet mjeseci neto dobit u ukupnom iznosu od 95,8 miliona KM, što je više za 41 milion KM ili 74,81 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Više