Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: BiH tužila samu sebe

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH podnijelo je, u ime povratnika u Kotorsko kod Doboja, apelaciju Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu protiv BiH, što je do sada neviđen primjer jer to faktički znači da je BiH tužila samu sebe.

Više

STRUKTURALNI DIJALOG O REFORMI PRAVOSUĐA U BIH: Za RS prihvatljivo osnivanje Višeg suda BiH, ali ne i Apelacionog ili Vrhovnog državnog suda

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović najavio je da će 1. februara u Banjaluci biti održani razgovori u okviru strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa u Bosni i Hercegovini, te da će ponovo pokrenuti pitanje osnivanja Višeg suda BiH, ali da mu je neprihvatljiva ideja o osnivanju Apelacionog ili Vrhovnog državnog suda.

Više

IZBORNI ZAKON BIH: Međunarodna zajednica neće nametati prijedloge za izmjenu Zakona

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je da međunarodna zajednica ne razmišlja o nametanju prijedloga Izbornog zakona BiH, ali da je potrebno da se taj akt mijenja.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O POSEBNOM REGISTRU LICA PRAVOSNAŽNO OSUĐENIH ZA KRIVIČNA DJELA SEKSUALNE ZLOUPOTREBE I ISKORIŠTAVANJA DJECE: Uskoro uvođenje registra pedofila

Uvođenje registra pedofila jedan je od najvećih uspjeha institucije Ombudsmana za djecu Republike Srpske, jer će značajno biti povećan nivo zaštite djece, izjavila je ombudsman Dragica Radović.

Više

FEDERALNO MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Kartične prevare najzastupljenije u oblasti kompjuterskog kriminala

Jedan od sigurnosnih izazova u 2018. godini u Federaciji BiH kojim će se baviti Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova je kompjuterski kriminal, u okviru kojeg su najzastupljenije kartične prevare, iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije, ucjene, lažno predstavljanje, krađa identiteta, te cyberbullying - izjavio je federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

Više

STRATEGIJA ZA PROCESUIRANJE RATNIH ZLOČINA: Radna grupa usaglasila veliki dio dokumenta

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić rekao je da Radna grupa za izradu izmjena i dopuna Strategije BiH za rad na predmetima ratnih zločina do sada usaglasila veliki dio tog dokumenta.

Više

Radno vrijeme:


Ponedjeljak - petak

7:30 - 15:30


Kontaktirajte nas:


BANJA LUKA

+387 51 962 988
+387 51 962 989
+387 51 962 155


BIJELJINA

+387 64 4600-912
+387 64 4600-915


SARAJEVO

+387 33 873 770
+387 33 873 771
+387 33 873 772