Zastava Srbije
Vesti slike

SINDIKAT PRAVOSUĐA RS: Dio zaposlenih u tužilaštvima i sudovima, 28. februara 2024. godine, stupa u štrajk

Zaposleni u dijelu tužilaštava i sudova u Srpskoj, ne računajući nosioce pravosudnih funkcija, odnosno tužioce i sudije, 28. februara, s početkom od sedam časova, stupaju u štrajk.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Odobrena uplata više od 14,2 miliona KM za uvezivanje staža za 386 rudara

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Mostaru, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije donijela Odluku o uplati zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža radnicima zavisnih društava - Rudnici mrkog uglja u Koncernu JP Elektroprivreda BiH. Riječ je o sredstvima u iznosu većem od 14,2 miliona KM za uvezivanje staža za 386 rudara.

Više
Vesti slike

POSLODAVCI U FBIH TRAŽE LIBERALIZACIJU TRŽIŠTA RADA: Potrebno hitno usvajanje zakona o radu, o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, o zapošljavanju stranaca u FBiH

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i dopremijeri i federalni ministiri, finansija Toni Kraljević i razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, te federalni ministar pravde Vedran Škobić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić su u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, održali sastanak sa predstavnicima reprezentativnog Udruženja poslodavaca u Federaciji BiH.

Više
Vesti slike

ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU PODSTICAJA ZA POVEĆANJE PLATA RADNIKA U RS 29. FEBRUAR 2024. GODINE

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske obavještava privredne subjekte koji su isplatili povećanu platu radnicima u periodu jul-decembar 2023. godine u odnosu na mjesec početne plate (decembar 2022. godine), da je krajnji rok za podnošenja Zahtjeva za dodjelu podsticaja za povećanje plata radnika 29.02.2024. godine.

Više