Zastava Srbije

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKO INVALIDSKOM OSIGURANJU FBIH: Penzije će se ubuduće usklađivati prema stopi rasta nominalnog umjesto realnog BDP-a, što će praktično značiti i veće povećanje penzija

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju Federacije BiH, saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O STVARNIM PRAVIMA: Neustavne pojedine odredbe Zakona

Ustavni sud Republike Srpske je utvrdio povredu Ustava Republike Srpske. Naime, odlukom broj U-105/20 Ustavni sud je odlučio da član 1. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima, kojim je propisano da će se ranije doneseni Zakon o stvarnim pravima početi primjenjivati ne od 1. jula 2009. godine već od 1. januara 2010. godine, nije u saglasnosti sa najvišim normativnopravnim aktom Republike Srpske.

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANJU LISTE KORISNIKA FINANSIJSKE POMOĆI OBRTIMA I OSTALIM SAMOSTALNIM DJELATNOSTIMA S CILJEM UBLAŽAVANJA NEGATIVNIH POSLJEDICA PANDEMIJE COVID-19: Odlukom se utvrđuje lista korisnika za period od 01.08.2020. godine do 31.07.2021. godine

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o utvrđivanju liste korisnika finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19.

Više