Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Utvrđena neustavnost dijela Odluke o komunalnim taksama

25. novembra 2020. godine, u Banjoj Luci je održana Dvije stotine i šezdeset i treća sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je odlučivano, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, o saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno o saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske.

Više

REFORMA PRAVOSUĐA: BiH bez napretka u oblasti vladavine prava

Vladavina prava je jedini sektor u BiH u kojem nije bilo napretka već je čak zabilježeno nazadovanje, izjavio je šef Delegacije EU u BiH Johan Satler te istakao da se u ovoj oblasti hitno moraju sprovesti tri aktivnosti.

Više

OSCE: Neuspjeh sistema kaznenog pravosuđa rezultirao nekažnjavanjem počinilaca ozbiljnih kaznenih djela

Neuspjeh sistema kaznenog pravosuđa de facto je rezultiralo nekažnjavanjem počinilaca mnogih ozbiljnih kaznenih djela, stoji u trećem izvještaju o praćenju procesuiranja predmeta korupcije pred sudovima u BiH koji je sačinio OSCE.

Više

VLADA FBIH: Donijeta Uredba o izmjeni Uredbe o naplati naknade za korištenje autoceste A1

Vlada FBiH je, na sjednici u Sarajevu, odobrila dodjelu 996.345,86 KM prema zahtjevima za izmirenje dugovanja privrednih društava za neuplaćene doprinose po osnovu penzijsko-invalidskog osiguranja za ukupno 106 zaposlenika koji su stekli uslove za odlazak u penziju, a nije im uplaćen radni staž.

Više

VLADA RS: Donijeta Odluka o davanju saglasnosti na Prijedlog Rebalansa Finansijskog plana-Budžeta Fonda zdravstvenog osiguranja

Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 98. sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Radovan Višković.

Više