Zastava Srbije

UREDBA O KONTROLI JAVNIH NABAVKI U SVIM INSTITUCIJAMA ČIJI JE OSNIVAČ KS: Odbačen zahtjev za ocjenu ustavnosti Uredbe

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je odbacio apelaciju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića o ocjeni ustavnosti Uredbe o kontroli javnih nabavki u svim institucijama čiji je osnivač Kanton Sarajevo ("Sl. novine Kantona Sarajevo", br. 27/2019, 29/2019 - ispr., 48/2019 i 13/2020 – dalje: Uredba).

Više

ODLUKA O PRVOM PRIVREMENOM PORAVNANJU IZMEĐU ENTITETA SA JEDINSTVENOG RAČUNA UPRAVE ZA 2022. GODINU: Federacija da isplati Srpskoj 14,7 miliona KM

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) BiH usvojo je Odluku o prvom privremenom poravnanju između entiteta sa Jedinstvenog računa Uprave za 2022. godinu.

Više

JAVNI POZIV ZA MJERU PODRŠKE UBLAŽAVANJA NEGATIVNOG UTICAJA TRŽIŠNIH POREMEĆAJA I KLIMATSKIH PROMJENA U PRIMARNOJ POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI U RS: Rok za podnošenje prijava 12. oktobar 2022. godine

Objavljen je Javni poziv za mjeru podrške ublažavanja negativnog uticaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji. Javni poziv finansira se u okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery.

Više