Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija, koji stupaju na dužnost 1. novembra 2021. godine

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

INDEKS EFEKTIVNOSTI PRAVOSUĐA BIH ZA 2020. GODINU: Pogoršana efektivnost sudija i tužilaca u BiH

Sveukupna efektivnost pravosuđa u BiH, koju i javnost i pravosuđe već smatraju niskom, u prošloj godini je opala, posebno u pogledu borbe protiv korupcije, pokazuju rezultati Indeksa efektivnosti pravosuđa BiH za 2020. godinu.

Više

ZAKON O LIJEKOVIMA I MEDICINSKIM SREDSTVIMA RS: Neophodna izmjena još pet zakona zbog agencije za lijekove

Donošenje Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, koji za cilj ima osnivanje agencije za lijekove i medicinska sredstva RS, za sobom poteže neophodnu izmjenu odnosno dopunu još pet zakona.

Više

POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU FMRPO-A I UNDP-A: Ovim sporazumom se inicira zajednička shema podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić je, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, potpisao Sporazum s rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH Stelianom Nederom.

Više