Zastava Srbije

EU OBJAVILA POZIV ZA DODJELU TRI MILIONA KM BESPOVRATNIH SREDSTAVA: Namijenjena sredstava su investicije u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda

Evropska unija objavila je javni poziv vrijedan 3 miliona KM za dodjelu bespovratnih sredstava tj. investicija u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Više

IZVJEŠTAJ EVROPSKE KOMISIJE: Mjere vlada RS i FBiH neće spasiti radna mjesta

Vlade RS i FBiH usvojile su čitav set mjera u suzbijanju negativnih posljedica na ekonomiju usljed virusa korona, ali one možda neće biti dovoljne da se sačuvaju radna mjesta i garantuju dostojni uslovi za radnike, navedeno je u najnovijem izvještaju Evropske socijalne političke mreže sačinjenom za Evropsku komisiju.

Više

IZMJENE ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU FBIH: Udruženje poslodavaca predložilo je da se broj dana bolovanja smanji sa 42 na 15

Udruženje poslodavaca Federacije predložilo je da se kroz izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju FBiH ograniči broj dana bolovanja sa 42 na 15.

Više

NOVE PREPORUKE INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS: Od prvog septembra maksimalan broj djece u vrtićima biće 20 po grupi

U Republici Srpskoj će od 1. septembra biti na snazi nove preporuke Instituta za javno zdravstvo Srpske da u vrtićima maksimalan broj djece u grupi bude 20.

Više

PRODUŽENO TRAJANJE MORATORIJA NA KREDITE U FEDERACIJI BIH: Zahtjevi za primjenu mjera iz ovih odluka mogu se podnositi bankama, mikrokreditnim organizacijama i lizing društvima do 31.12.2020. godine

Upravni odbor Agencije za bankarstvo FBiH usvojio je odluku o privremenim mjerama koje banke primjenuju za oporavak od negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih virusom COVID-19. Ista odluka donesena je i za mikrokreditne organizacije i leasing društva, koja posluju pod nadzorom Agencije za bankarstvo FBiH (FBA).

Više

NASTAVA U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU POČINJE 8. SEPTEMBRA: Modaliteti izvođenja nastave ovisit će o stanju u školi, njenim tehničkim i drugim preduvjetima, i mogućnostima primjene preporuka

Predstavnici Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva obrazovanja ZDK su saopćili da će nastava u ovom kantonu početi 8. septembra.

Više