Zastava Srbije

DOKAZIVANJE VISOKE KORUPCIJE PRED SUDOVIMA

Optužbe za visoku korupciju, organizirani kriminal i zloupotrebe položaja postale su skoro pa svakodnevnica na teretu dužnosnika u Bosni i Hercegovini. Pred sudovima se vode postupci, proces dokazivanja krivice ili nevinosti je kompleksan, a nerijetko zahtjevaju i provođenje posebnih istražnih radnji.

Više

ZAKON O UTVRĐIVANjU PORIJEKLA IMOVINE I POSEBNOM POREZU NA IMOVINU RS: Poreska uprava će sistematski prikupljati podatke o imovini svih građana RS

Poreska uprava Republike Srpske neće imati selektivan pristup u primjeni novog Zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu ("Sl. glasnik RS", br. 15/2022), nego će biti sistematski i odnosiće se na sve građane, izjavio je direktor Poreske uprave Goran Maričić.

Više

POMOĆ IZ EU ZA DOMAĆINSTVA I PREDUZEĆA U BIH

Između 150.000 i 200.000 domaćinstava u BiH koji su u socijalnoj potrebi moglo bi dobiti pomoć EU zbog rasta cijena energenata u narednom periodu, a oko 10.000 porodičnih kuća i stanova moglo bi dobiti grant u visini od 50 odsto za utopljavanje i ugrađivanje toplotnih pumpi.

Više