Zastava Srbije

PRAVILNIK O ELEKTRONSKOJ KOMUNIKACIJI USTAVNOG SUDA BIH: Primjena Pravilnika počinje 1. januara 2020. godine

Advokati koji su punomoćnici podnosilaca apelacija pred Ustavnim sudom BiH imaće od početka naredne godine mogućnost elektronske komunikacije sa ovom pravosudnom institucijom.

Više

NACRT PRAVILNIKA O ORIJENTACIJSKIM MJERILIMA ZA RAD SUDACA: Nacrt pravilnika biće dostavljen na mišljenje u Brisel, nakon čega će u dalju proceduru

Suci u Bosni i Hercegovini nisu zadovoljni normama koje od njih traži Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće (VSTV). Kažu da su norme nerealno visoke, te da zbog toga suci često izbjegavaju teške predmete i uzimaju one lakše, samo da bi mogli odgovoriti sustavu normiranja.

Više

PRAVILNIK O NAČINU, POSTUPKU, OBLIKU, OBIMU I ROKOVIMA KORIŠĆENJA SREDSTAVA JU FOND SOLIDARNOSTI ZA DIJAGNOSTIKU I LIJEČENJE OBOLJENJA, STANJA I POVREDA DJECE U INOSTRANSTVU: Prednost će imati liječenje bolesti gdje faktor vremena značajno utiče na ishod liječenja, kao i tamo gdje bolesti, stanja i povrede neposredno ugrožavaju život djeteta ili dovode do teškog invaliditeta

Prednost u razmatranju zahtjeva upućenih Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda kod djece u inostranstvu imaće bolesti, stanja i povrede koje neposredno mogu da ugroze i pogoršaju zdravstveno stanje djeteta kao i prognozu same bolesti, ukazali su u ovom fondu, iznoseći detalje novog Pravilnika o načinu, postupku, obliku, obimu i rokovima korišćenja sredstava ju fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu ("Sl. glasnik RS", br. 72/2019 - dalje: Pravilnik).

Više