Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija, koji stupaju na dužnost 14. juna 2021.godine

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 19. i 20. maja 2021. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O KONTROLI I OGRANIČENOJ UPOTREBI DUHANA, DUHANSKIH PROIZVODA I OSTALIH PROIZVODA ZA PUŠENJE: Hotelijeri i ugostitelji smatraju da je Nacrt zakona diskriminatoran

Povodom Prijedloga zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih proizvoda i ostalih proizvoda za pušenje, Udruženje hotelijera i restoratera BiH organizovalo je konferenciju gdje su izrazili nezadovoljstvo ovakvim Prijedlogom zakona.

Više

NACRT ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA: Agencija za statistiku BiH počela rad na izradi propisa

Agencija za statistiku BiH (BHAS) formirala je radnu grupu za izradu prijedloga teksta Zakona o popisu. Potvrđeno je to u BHAS-u na upit koje aktivnosti provode na pripremi narednog popisa stanovništva, za koji je još neizvjesno kada će biti proveden.

Više

UREDBA O POSTUPKU PRIJEMA U RADNI ODNOS U JAVNOM SEKTORU NA TERITORIJI KANTONA SARAJEVO: Za kandidate koji već rade u javnom sektoru omogućeno zapošljavanje bez konkursa

Vlasti Kantona Sarajevo uz novu Uredbu imaju mogućnost prebacivanja kadrova iz jedne u drugu instituciju javnog sektora i to bez raspisivanja javnog konkursa.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: Doznake iz inostranstva manje za pola milijarde KM

Da će kriza zbog pandemije imati negativne posljedice na bh. ekonomiju, jasno je bilo već i nakon prvog zaključavanja, no da će se desiti ovoliki pad u novčanim doznakama koje bh. iseljeništvo šalje u domovinu, malo je ko mogao naslutiti.

Više